V skladu z ZEKom-1 vas moramo opozoriti, da to spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi vam omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Več informacij najdete v naših Pravilih o rabi piškotkov.
Dovolili ste, da se na vašo napravo naložijo piškotki. To nastavitev lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb "Raba piškotkov".
Zavrnili ste uporabo piškotkov. To nastavitev lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb "Raba piškotkov".
Pirs za Android
Pirs Adaffix
Splošno iskanje
 Video pomoč | Seznam video pomoči

V iskalno polje "Iskanje" lahko vpišete eno ali več besed (priporočamo, da namesto celih besed uporabite samo značilen del, t. i. koren besede). Pri iskanju z vpisom več besed si lahko pomagate tudi z logičnimi operatorji.

Kdaj uporabiti logične operatorje?

V okviru splošnega iskanja uporabite logične operatorje, če želite z enim iskanjem najti več podjetij po različnih besedah oziroma korenih.

OPOMBA: Ko načrtujete iskanje, ne pozabite, da s splošnim iskanjem iščemo samo znotraj naslednjih tipov podatkov (1).

Po katerih tipih podatkov iščemo prek splošnega iskanja, lahko vedno preverite, če kliknete na gumb (2), ki je umeščen na desno stran iskalnega polja.


Nasveti

  • Iskalnik ni občutljiv na véliko (malo) začetnico, »Alojz« in »alojz« sta zanj ista beseda.
     

  • Če besede ločite s presledki, program poišče tista podjetja, ki v tipih podatkov, ki so kot iskalni podatki vključeni v splošno iskanje, vsebujejo vse naštete besede hkrati (gre za konjunkcijo pogojev).
     

  • Če besede ločite z znakom disjunkcije | (kombinacija tipk AltGr+w), program poišče vsa podjetja, ki vsebujejo vsaj eno od vpisanih besed. Najde torej vsa podjetja, ki imajo med podatki besedo "Alojz" ali "Novak".  

  • Moč iskanja lahko povečate tudi z okroglim oklepajem in okroglim zaklepajem, ki določata vrstni red oziroma način združevanja. V spodnjem primeru bo program našel subjekte, pri katerih se bo v iskalnih poljih pojavila beseda Novak in hkrati vsaj ena od besed Janez ali Alojz. (Morebitni presledki levo ali desno od znaka | ne bi motili, pred besedo Novak pa mora biti obvezno presledek.)

  • Če pred besedo napišete znak #lojtro«), program poišče vse zapise, ki ne vsebujejo dane besede (znak # torej deluje kot »logični NE«). V iskalno polje vtipkate # in Novak (#Novak) in sprožite iskanje. Rezultat iskanja bodo vsi subjekti, ki nimajo med podatki besede "Novak".