V skladu z ZEKom-1 vas moramo opozoriti, da to spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi vam omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Več informacij najdete v naših Pravilih o rabi piškotkov.
Dovolili ste, da se na vašo napravo naložijo piškotki. To nastavitev lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb "Raba piškotkov".
Zavrnili ste uporabo piškotkov. To nastavitev lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb "Raba piškotkov".
Pirs za Android
Pirs Adaffix
O podjetju


 


Založba Slovenska knjiga deluje že od leta 1989, slovi predvsem po močni prodajni mreži in sodi med pomembne slovenske knjigotržce.

Znanje, izkušnje in idejo, da bi zastopali vse manjše založbe in namesto njih opravljali prodajo in distribucijo, so lastniki prelili v založniško podjetje ter pričeli z izdajanjem knjig, svetovno uspešnih priročnikov, za kulturno zgodovino Slovencev pomembnih faksimilov, ljudskih pravljic ter morda najbolj znanega izdelka, Poslovnega informatorja Republike Slovenije (PIRS®), ki omogoča kar najhitrejšo pot od izdelka ali storitve do proizvajalca oz. prodajalca.

Ustanovili smo knjižni klub PARTNER, da bi kupcem omogočili cenejše nakupe in dober izbor knjig več slovenskih založb. V ponudbo smo dodali tudi reprodukcije svetovno znanih slikarskih mojstrov vrhunske kvalitete.

Vseskozi spremljamo tudi tehnološki razvoj. Med prvimi smo izdali poslovni informator na disketah in le malo zatem tudi na cederomu ter internetu. Evropsko združenje založnikov imenikov in podatkovnih baz EADP je cederom Pirs 2000 nagradilo s posebnim priznanjem za kakovost in odličnost v kategoriji poslovnih imenikov v elektronski obliki. Pirs je leta 2004 postal zmagovalec med poslovnimi imeniki na cederomu ("Business-to-business off-line winner"), leta 2007 pa je prejel prestižno nagrado tega združenja kot najboljši spletni poslovni (B2B) oglaševalski imenik v Evropi.

Pirs na internetu ponuja hiter brezplačen dostop do svežih podatkov o slovenskih podjetjih ter tako sledi tokovom informacijske družbe in potrebam gospodarstva.