V skladu z ZEKom-1 vas moramo opozoriti, da to spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi vam omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Več informacij najdete v naših Pravilih o rabi piškotkov.
Dovolili ste, da se na vašo napravo naložijo piškotki. To nastavitev lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb "Raba piškotkov".
Zavrnili ste uporabo piškotkov. To nastavitev lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb "Raba piškotkov".
Pirs za Android
Pirs Adaffix
Nagrade in priznanja
 


Povečaj sliko

PIRS že četrtič evropski prvak v svoji kategoriji!
Benetke, september 2010

Pirs na internetu je 17. septembra 2010 na letnem kongresu EADP (Evropsko združenje izdajateljev imenikov in podatkovnih baz) v Benetkah prejel EADP evropsko nagrado za kvaliteto in odličnost na področju poslovnih imenikov 2010.

Predsednik žirije Ove Leth Soerensen, je ob proglasitvi nagrade dejal:

Zmagovalec B2B kategorije PIRS - Poslovni informator Republike Slovenije, ki ga izdaja Slovenska knjiga, d.o.o., je impresiven B2B imenik s prepričljivo globino informacij in z dobro opremo za iskanje in čeprav je osredotočen na majhen trg, vsebuje običajne značilnosti podjetij, proizvodov in storitev, pa tudi številne nove funkcije - najbolj presenetljiva je način pošiljanja e-poštnih sporočil potencialnim kupcem brez kršenja slovenske zakonodaje o neželenih komunikacijah.

Več >>


PIRS spet najboljši v Evropi
Pariz, september 2007
Na kongresu Združenja evropskih izdajateljev imenikov in podatkovnih baz (EADP) v Parizu je Poslovni informator Republike Slovenije (PIRS) prejel prestižno nagrado tega združenja kot trenutno najboljši spletni poslovni (B2B) oglaševalski imenik v Evropi. "Žirijo je prepričala zasnova imenika, ki omogoča hitro pregledovanje in razna usmerjena iskanja po velikem številu oglaševalskih sporočil, ki jih – še posebej v svojih e-katalogih – aktivno sooblikujejo tudi sami oglaševalci", pravi mag. Jože Andrej Čibej, glavni urednik Pirsa. Vsebinski zasnovi oglaševalskega Pirsa je svojo tehnično rešitev dodalo podjetje Domenca, d.o.o., ki zagotavlja administratorjem sprotno osveževanje podatkov o podjetjih in njihovi ponudbi, kar iz imenika naredi tudi »živo izložbeno okno«.

Za Slovensko knjigo iz Ljubljane, ki že od leta 1992 izdaja PIRS na različnih medijih, je to druga zmaga v elitni mednarodni konkurenci, po prvem posebnem priznanju v letu 2000 je namreč PIRS že leta 2004 postal zmagovalec med poslovnimi imeniki na cederomu ("Business-to-business off-line winner").

PIRS na cederomu - najboljši v evropski konkurenci
Malta, september 2004
V petek, 24. septembra 2004, je na Malti potekala slavnostna podelitev nagrad najboljšim evropskim B2B in B2C imenikom oz. izdajateljem le-teh. Slovenska knjiga d.o.o. je za izdelek PIRS 2004 na cederomu, prejela prvo nagrado v kategoriji Business to business za off-line izdelek.

NAGRADA EADP 2000
PIRS 2000 na cederomu je prejel posebno priznanje za kakovost in odličnost
Benetke, september 2000
EADP, Evropsko združenje izdajateljev imenikov in podatkovnih baz, je imelo svoj letošnji kongres med 20. in 23. septembrom. Člani združenja so posvetili svojo pozornost številnim vprašanjem, ki se pojavljajo ob njihovem delu.

Na kongresu so sodelujoči pretresali pomen in vpliv posameznih trendov, ki se pojavljajo ne le v Evropi, ampak globalno, in zaznamujejo današnje poslovanje. Razpravljali so, kako v poslovnem okolju reagirati nanje in kako jih uporabiti sebi v prid. Na kongresu je bila očitna velika pozornost, ki so jo izdajatelji namenjali komunikacijski tehnologiji in elektronskim medijem, ki so del nove ekonomi je in povzročajo globalno konkurenco, pa tudi trendom, ki so posledica nove ekonomije.

Evropske poslovne imenike izdajatelji običajno predstavijo tudi po oblikovni plati. Opazno je tudi, da v poslovnih in rumenih imenikih Evrope še vedno ni široko uporabljana enotna klasifikacija podatkov NACE in nekateri izdajatelji bodo imeli s tem še veliko dela. Veliko več pa je bilo na kongresu povedanega o elektronskih medijih in o spremembah, ki jih povzročajo na trgu in v podjetjih. Posredno močno vplivajo na izbiro kadrov, spreminjajo marketinške pristope in prodajne poti.

Na svečani podelitvi letnih nagrad za kvaliteto in odličnost so podelili nagrade in priznanja v dveh kategorijah, za poslovne imenike (B 2 B) in za splošne imenike (B 2 C). Podelil jih je predsednik združenja gospod Daniel Labbeke.Založba Slovenska knjiga je za Poslovni informator Republike Slovenije - PIRS 2000 na cederomu dobila posebno priznanje za kakovost in odličnost v kategoriji poslovnih imenikov na elektronskih medijih. Prijavljenih je bilo kar 89 imenikov. Nagrade in priznanja so podelili v kategoriji poslovnih imenikov in kategoriji rumenih strani ter posebej za elektronske medije in posebej za knjižne izdaje. Nagrado za spletno stran je dobil danski imenik Krak Direkt 2000, med knjižnimi izdajami pa grški finančni imenik ICAP. PIRS, ki je letos izšel že osmič v rekordni nakladi 46.000 izvodov, novo izdajo pa pripravljajo za januar 2001, je žirijo navdušil predvsem s kvaliteto ureditve podatkov, enostavnostjo uporabe, kvaliteto izdelave, novostmi ter predvsem z multimedijskimi predstavitvami podjetij in geografskimi kartami.